Statie David-Stefan

Ajuta acest copil
statie_david

Varsta: 13

Descriere situatie sociala copil

Eu lucrez ca asistent medical cu un contract redus de 2 ore pe zi, avand un venit lunar de putin peste 200 de lei (voi aduce toate actele doveditoare in cel mai scurt timp). In paralel, tatal lui David ne vireaza lunar o pensie alimentara in valoare de 300 de lei si ne ajuta ocazional cu achitarea cheltuielilor casei. David este singurul meu copil, nu pot pretinde ca suntem muritori de foame, insa sufar sa vad ca toata viata acestui copil care merita tot ce e mai bun pe lume a stat sub semnul saraciei si frustrarii de a nu-si putea implini visul, acela de a face performanta in scrima.

Descriere aptitudini / talent copil

David practica scrima de la 6 ani, chiar din primele saptamani de scoala. Initial am avut o usoara retinere, pentru ca nu cunosteam foarte multe despre acest sport, insa m-am lasat „induplecata” de familie si colegi si mai ales de dorinta de a-l indrepta spre un sport in mediu organizat. Din prima saptamana a inceput sa mearga cu drag la cursurile de initiere, asteptand cu nerabdare fiecare antrenament.
Incepand cu varsta de 8 ani, au inceput sa vina si rezultatele: David a participat la diverse competitii specifice categoriei lui de varsta si a inceput sa castige tot mai frecvent diverse medalii si cupe.

Initial, David urma 2 antrenamente pe saptamana. Cu trecerea timpului, numarul acestora a crescut: in momentul de fata, David se antreneaza 4 zile pe saptamana, cca 3 ore pe zi.

Principalul sau obiectiv profesional este sa devina antrenor de scrima. Pana atunci, isi doreste sa devina unul dintre cei mai buni scrimeuri din Romania si, in perspectiva, sa aiba propria lui echipa de copii. In speranta de a-l impulsiona, am cautat in ultimii ani diverse sponsorizari, insa fara niciun rezultat. Si, din pacate, ne este clar ca David nu are sansa de a-si realiza visul in lipsa unui suport material.

Premii obtinute

Locul 1, Cupa Stesial Bucuresti, Floreta masculin, 2011
Locul 1, Cupa Lordeco, 2011
Locul 1, Cupa LPS P Triscu, 2011Locul 3, Cupa Muschetarilor, 2015
Locul 1, Campionatul International Urkunde (Austria)
Locul 2, Cupa de Iarna Spada masculin, 2013
Locul 2, Cupa de toamna Floreta masculin, 2010
Locul 2, Cupa Cotraatac, 2013Locul 3, Campionatul National de Copii Spada masculin, 2014
Locul 2, Campionatul National de Copii Spada masculin individual, 2011
Locul 3, Campionatul National de Copii Spada masculin, 2011
si multe multe alte premii.

Nevoi specifice identificate

Pentru a putea spera ca va reusi sa faca performanta in acest domeniu, David are nevoie in fiecare an in primul rand de un costum (1.000-1.200 de lei), 2 perechi de incaltaminte specifice (cei mai ieftini costa 250 de lei), de cel putin 4 lame pentru spada si anumite deplasari in strainatate (macar cele mai importante, sa spunem 4-5 pe an) si in tara (Oradea si Craiova). Doneaza