MUSCALU LUIZA ȘTEFANIA

Ajuta acest copil
muscalu

Varsta: 11

Descriere situatie sociala copil

Fetița provine dintr-o familie modestă cu venituri foarte mici. Niciunul din cei doi părinți nu este angajat cu contract de muncă, mama fiind casnică iar tatăl ocupându-se cu agricultura și ocazional în anotimpul cald executa tot felul de lucrări de construcție la care este solicitat de sătenii din comună și din împrejurimi. Cu toate că se străduiesc și nu au vicii venturile familiei sunt mici pentru a o întreține la facultate pe sora mai mare a Luizei, Alexandra care la rândul ei este un copil deosebit, cu dragoste pentru învățătură care se străduiește să-și facă o carieră dar și pentru a-și ajuta mezina să se dezvolte și să-și promoveze talentul cu care a fost înzestrată. Pentru participarea la concursuri și înregistrarea unor cântece familia face eforturi foarte mari pentru a nu-și dezamăgi copilul.

Descriere aptitudini / talent copil

Muscalu Luiza Ștefania este eleva in clasa a V-a la Școala gimnazială Muncelu de Sus, locația Mogoșești-Siret și încă din clasele primare îi place sa interpreteze muzică populară, cântece de joc, doine, balade participând la mai multe concursuri locale. A fost îndrumată la început de doamna învățătoare, Angheluș Felicia , a fost pregătită în cadrul Clubului copiilor Pașcani de la domnul profesor, Gheorghe Arșinel, colaborând cu grupul folcloric „Plaiuri pășcănene”. În prezent colaborează cu grupul folcloric „Mugurelul” din Botoșani îndrumat de interpreții de muzică populară Claudia și Ion Olăieru.

Premii obtinute

1. Concursul „Ritmurile copilăriei”, etapa județeană, Iași, 8 iunie 2014, Marele Trofeu;
2. Festivalul folcloric „De la moșii noștri noi am învățat”, Tătăruși, iunie 2014, Marele Trofeu;
3. Festivalul folcloric „De la moșii noștri noi am învățat”, Tătăruși, iunie 2015, Premiul I;
4. Festivalul internațional de cultură și civilizație românească „Românașul” , Iași, iulie 2014, Premiul de excelență;
5. Festivalul interjudețean „Cântecele Siretului”, Dumbrăveni, Suceava, iulie 2015, Locul III;
6. Festivalul concurs național de folclor „Flori din Bucovina” , Rădăuți 2015, Mențiune;
7. Festivalul internațional de muzică populară „Mugurelul”, Bacău, iunie 2014, ediția a X-a, Mențiune.

Nevoi specifice identificate

Fetița ar avea nevoie de un resurse financiare pentru a-și înregistra cântecele, pentru a-și găsi colaboratori care să-i îndrume și să-i dezvolte aptitudinile muzicale, pentru a-și achiziționa costume naționale dar și pentru a participa la diverse concursuri. Ținându-se cont că familia nu are un venit sigur, acesta a fost nevoită să apeleze la rude și la autorități pentru a nu-și dezamăgi copilul. Părerea mea este că merită să sprijini un copil mai ales că în ziua de azi sunt atât de puțini copii și tineri care se nasc cu talent muzical și manifestă interes pentru folclorul național. Doneaza