Maria Mihalache

Ajuta acest copil
FB_IMG_1425525457261

Varsta: 8

Descriere situatie sociala copil

Dansul sportiv implica foarte mult efort financiar din partea parintilor:antrenamente,seminarii cu antrenori straini ,deplasari,costume,pantofi de dans,etc.,lucru care devine extrem de complicat atunci cand singrul venit al familiei este cel obtinut de sotul meu ,care lucreaza ca sofer in cadrul unei firme ,salariul brut fiind de 1080 lei,eu fiind nevoita sa stau acasa pentru a ma putea ocupa de educatia celor doi copii ,neavand cine sa ma poata ajuta in acest sens.
Familia mea locuieste intr-o singura camera,in casa bunicilor ,renuntand la ideea de a mai avea acasa,considerand ca putinii banuti ai familiei trebuie investiti in educatia micutilor.
Au existat momente cand am vrut sa renuntam din cuaza situatiei financiare precare a familiei ,insa ne-am oprit de fiecare data ,constienti fiind ca Maria ar suferi foarte tare daca s-ar intampla acest lucru,ar fi foarte complicat pentru noi, ca parinti sa-i explicam Mariei ca va trebui sa renunte la ceva ce iubeste sa faca din tot sufletul, datorita lipsei banilor.

Descriere aptitudini / talent copil

Talentul fetitei mele este acela de a dansa.Maria a inceput dansul la varsta de 5 ani in cadrul clubului de dans sportiv ”Mihai Petre” unde este legitimata.Totul a inceput plecand de la ideea ca trebuie sa aiba o activitate extrascolara fara a ne gandi ca perechea din care face parte si Maria va evolua extrem de repede in ceea ce priveste dansul ,trecand foarte repede dintr-o clasa in cealalta .
Inca de la varsta de 7 ani, antrenorii au considerat ca perechea trebuie sa faca parte din grupa de performanta a clubului,in acest moment Maria fiind cel mai mic sportiv al acestei grupe.
Dansul inseamna totul pentru Maria ,de multe ori o auzim spunand :”dansul ma defineste pe mine ” sau ”dansul e mare mea pasiune”,este pur si simplu indragostita de dans ,i se citeste bucuria in ochi atunci cand danseaza.
Isi doreste foarte mult sa devinacandva o dansatoare de renume mondial ,sa antreneze si sa arbitreze la randu-i alti copii ,care vor dori sa descopere fascinanta lume a dansului sportiv.
Pe langa faptul ca este o sportiva foarte buna ,Maria este si o eleva pe masura ,avand pana in prezent numai FB pe linie.Este constienta ca pentru a a junge acolo unde isi doreste trebuie sa munceasca foarte mult.

Premii obtinute

Maria are in palmares pana acum 3 titluri de campioana a Romaniei , fiind dubl campioana in anul 2014 si un titlu de campioana la sectiunea standard in anul 2015.
A obtinut locul 1 in cadrul Campionatului National de 10 Dansuri ,in 2014,locul 1la standard la Cupa Romaniei in 2014,locul 2 latino -Cupa Roamaniei,locul 1 sectiunea standard -Burgas-Bulgaria 2014,locul 2 latino -Burgas,locul 1 standard Ruse -Bulgaria ,locul 2 latino -Ruse in 2014.
De asemenea perechea a fost pe podium si finalista in cadrul a numeroase concursuri de gen ,nationale si internationale(atunci cand acestea au avut loc in Romania),deorece din cauza lipsei banilor nu am putut merge la concursuri in strainatate pentru ca Maria sa poata reprezenta Romania.

Nevoi specifice identificate

Orele de grup costa 200 lei pe luna,antrenamentele particulare 4 la numar sunt:65lei ,75lei ,100 si 105 lei ,in functie de antrenorii cu care lucreza,pana acum cele doua ore mai scumpe au fost platie de parintii baietelului cu care danseaza inasa acum acestia ne-au spus ca nu isi mai pot permite sa platesca si pentru Maria.
Are nevoie de 2-3 perechi de sandale pe an,pretul unei singure perechi fiind in jur de 300 lei,are nevoie de doua rochite care costa in jur de 2000 lei ,cu care apare pentru prima oara in cadrul Campionatului National al Romaniei ,dupa care le poarta un an ,in cadrul competitiilor la care participa.
In cursu anului vin antrenori straini cu o experinta vasta in domeniu ,sunt in jur de 7 astfel de seminarii ,un seminar dureaza doua zile ,iar pretul unei sedinte fiind in jur de 30 de E de copil.
Exsta in jur de 6-7 deplasari ,in tara si in strainatate ,cele din tara fiin in jur de 1500 lei in care intra:transportul ,cazarea ,hrana ,taxa de participare in concurs.
Anul trecut ni s-a propus sa mergem la Stuttgart ,in Germania ,acesta fiind cea mai importanta competitie de acest tip din lume ,pe care am ratat-o din cauza lipsei banilor iar anul acesta ,competitia din Germania reprezinta din nou un obiectiv important pe care perechea ar trebui sa-l puncteze,antrenorii considerand ca ar perechea ar putea aduce un rezultat frumos pentru Romania.
Costul acestei competitii ar fi in jur de 1000-1500 E.
Fiind inca micuta are nevoie ca macar unul dintre parinti sa-i fie alaturi pentru a o sustine.
De obicei are loc un cantonamet pe an care costa 500 lei .
Doneaza