Iosub Ioana Antonia

Ajuta acest copil
iosub

Varsta: 12

Descriere situatie sociala copil

Face parte dintr-o familie simpla, modesta,fiind al doilea copil al familiei,tatal lucreaza ca asistent medical(2200 salar net),mama -frizerita(598 salar net).Locuim impreuna cu socrul intr-un apartament cu 2 camere(prop personala a socrului.
Dansul sportiv implica foarte mult efort financiar .au existat momente cand am vrut sa renuntamdin cauza situatiei financiare,insa ne-am oprit de fiecare data la rugamintile Antoniei si ale antrenorilor(ei fiind si singurele persoane care ne-au ajutat).

Descriere aptitudini / talent copil

Membra a clubului Dance Energy din Iasi inca din iulie 2011 , sportiva Antonia Ioana Iosub reprezinta un exemplu demn de urmat datorita tenacitatii acesteia, rabdarii, puterii de munca si a fortei psihice.
Inca din martie 2012 , aceasta este un membru constant a lotului national de dans sportiv, loc castigat datorita locurile obtinute la campionatele nationale ( desfasurate in fiecare an in luna martie): Locul 3 in anul 2012 ( categoria juvenile 2- Latin), Locul 3 in anul 2013 ( junior 1 Latin), Locul 4 in anul 2013 ( Junior 2 Latin), Locul 2 in 2015 ( Junior 2 Latin), dar si a rezultatelor obtinute la GOC ( German Open Championships)- cel mai puternic concurs international de profil : locul 14 in 2012 ( juvenile 2), locul 24 in 2013 ( junior 1) si locul 17 in 2015 ( anul 2015).

Antonia Iosub Ioana nu s-a remarcat in domeniul de profil doar rezultatelor obtinute la cele mai puternice competitii atat pe plan national cat si plan international, ci si datorita fortei psihice a acesteia si a prezentei fragede ( din punct de vedere al varstei ) la cel mai inalt nivel competitional.
„ Datorita conformatiei fizice si a capacitatilor motrice, niciodata, in cei 4 ani de cand ii suntem antrenori Antoniei nu am reusit sa ii gasim acesteia un partener macar la un nivel apropiat de al ei. Astfel aceasta permanent a fost nevoita sa participe la cate o categorie superioara din punct de vedere al varstei . In anul 2012 desi avea 9 ani participa in ultimul an la categoria 10-11 ani, clasandu-se la Campionatul national pe locul 3( desi era prima ei participare la un concurs de un asemenea nivel) si locul 14 la GOC ( German Open Championships) dintr-un total de 121 de perechi, in 2013 la varsta de 10 ani participa la categoria junior 1 ( 12-13 ani)unde obtine locul 3 la campionatul national si locul 24 la German Open Championships din 170 de perechi, iar in anul 2015 Antonia impreuna cu partenerul ei reusesc sa castige titlul de Vicecampioni Nationali si dreptul de a reprezenta Romania la Campionatul Mondial ( 19 decembrie 2015 RIGA) dar si locul 17 la German Open Championships din 269 de perechi ( cea mai buna clasare romaneasca din competitie). Cu un asemnea palmares, Antonia reuseste sa se impuna printr- o concurenta acerba, ba mai mult sa isi castige dreptul de a reprezenta Romania la Campionatul Mondial , in conditiile in care in prezent sportiva are varsta de 12 ani , iar majoritatea concurentilor au minim 14 ani.”- Manolache Andreea Ramona , antrenor clubul sportiv Dance Energy din Iasi.

„Impreuna cu alti 2 sportivi, membri ai aceluIasi club, Antonia Iosub este singurul sportiv din oras care de 4 ani este membru al lotului national al Romaniei . Aceasta este de fapt o urmare a unei munci continue, a unor vacante sacrificate, a renuntarii a timpului liber, a renuntarii la anii copilariei.”- Alexandru Necula , presedinte club sportiv Dance Energy din Iasi.

Premii obtinute

N enumarate loc 1 si 2 la competitiile nationale .
Clasari extraordinare la competitii internationale.
Finalista la Campionatul National al Romaniei 2012,2013,2014,2015.
Vicecampioana nationala 2015, va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de dans sportiv (19 dec. 2015-Riga ,Letonia)

Nevoi specifice identificate

Fiind la un nivel foarte inalt,Antonia se antreneaza ,inafara antrenorilor de la club, si cu antrenori din strainatate .
Participa la foarte multe seminarii si concursuri internationale,iar costurile depasesc uneori 1000 euro.
Costumatii,pantofi de dans ,accesorii pentru competitii,deplasari. Doneaza