Flavia Raluca SOCELEANU

Ajuta acest copil
foto_Flavia Soceleanu

Varsta: 17

Descriere situatie sociala copil

Flavia un copil foarte bine crescut și de o modestie care câteodată poate fi confundată cu nesiguranța de sine. Însă ea este conștientă că doar prin muncă multă, evoluție intelectuală și educație, situația socială a ei și a familiei sale își poate schimba coloritul.
În Turnu Măgurele, acolo unde o dată cu închiderea combinatului, cel mai important angajator a devenit Primăria, oportunitățile de angajare sunt aproape inexistente. Angajatorii își permit să fie cruzi cu angajații nerespectând orele de lucru, zilele de salariu și oferindu-le salarii minuscule. În astfel de situație se află și părinții Flaviei care trec cu vederea întârzierile de salariu și munca grea pentru a își întreține cele două fete, pe Flavia și sora ei geamănă, Miruna. Când erau fetele mici au fost plecați în Spania la muncă, însă au ajuns la concluzia că se topesc cu toții de dor și acesta nu e un mediu sănătos în care cele mici să crească, chiar dacă bunica le-ar fi crescut și ea cu multă dragoste.
Pentru moment, supraviețuiesc, dar nu trăiesc. Venitul pe membru de familie este sub 700 de lei. Și când supraviețuiești e tare greu să plătești taxe de inscriere pentru concursuri sau să investești în educația copilului tău oricât de talentat știi că este. Familia Flaviei poate să o încurajeze și să spere.

Descriere aptitudini / talent copil

Flavia este foarte talentată la desen, un talent autodidact și care sub îndrumarea potrivită va uimi lumea în curând. Flavia nu este pictoriță, ci un viitor ilustrator desăvârșit. Acum este un desenator cu un talent brut uimitor. Răbdarea cu care abordează fiecare desen face ca nivelul avansat de detaliere să te uimească la fiecare altă focalizare a unui colț din planșa de desen.
Este un copil ambițios, cu o evoluție constantă la școală, căruia îi place să desenze, să citească, să învețe și să deseneze iar.

Nevoi specifice identificate

Singură și-a perfecționat talentul de-a lungul timpului și acum și-a dat seama că vrea să își construiască o carieră pe acestă bază. Însă, ca să poată urma o facultate în acest domeniu trebuie să aleagă o universitate din Marea Britanie (da ! e absurd !!!), acolo unde cu bursă și lucrând în campus va avea posibilitatea să se întrețină singură. În România, familia sa nu ar putea să o susțină financiar pentru a urma facultatea de arte plastice la București, Cluj sau Iași.
În urma unor discuții cu profesori de la Coventry University a aflat că are șanse mari nu doar să fie acceptată, ci să obțină și bursă integrală. Însă până la bursa integrală,
are un examen de limbă obligatoriu de susținut pentu care taxa de inscriere costă jumătate din venitul pe lună al familiei sale.
Are un portofoliu de construit pentru care are nevoie de materiale. O singură peniță costă 5 lei și o călimară cu tuș de o singură culoare 15 lei, ca să nu zic că ar avea nevoie de o tabletă grafică care costă minim 300 de lei.
Pentru a își maximiza șansele ar avea nevoie de niște ore de meditații de la un profesor de desen. A învățat foarte mult singură, însă discuțiile aplicate și îndrumările unui profesor experimentat nu vor fi niciodată înlocuite de tutorialele de pe Internet.
O bursă i-ar da încredere în viitor, în primul rând și ar ajuta-o să își atingă potențialul. Într-un oraș mic, așa cum este Turnu Măgurele, un tânăr talentat e foarte ușor să se piardă. Câți dintre locuitori ar sponsoriza un tânăr talentat, dar fără resurse financiare? Câți ar avea posibilitatea de a plăti bilet de acces pentru o expoziție ? Cu siguranță mai mulți au fost aceia care i-au ironizat decât încurajat.
Cu atât mai mult ar trebui susținuți tinerii care și-au continuat pasiunea și care după ce își vor clădi o carieră se vor întoarce în orașul lor pentru a acorda copiilor talentați sprijinul pe care, în cel mai fericit caz, și ei l-au primit exact la momentul potrivit, la momentul când începuseră să își piardă speranța.
Aveți încredere în Flavia !
Doneaza