Dinu Ionela Liliana

Ajuta acest copil
dinu ionela

Varsta: 13

Descriere situatie sociala copil

Am tot amintit de multe ori pana acum ca Ionela nu a putut da curs burselor castigate si admiterilor la scoli importante de balet din cauza lipsurilor financiare . Trebuie sa va spun ca eu sunt singurul salariat al familiei , cu un salariu de incadrare de 2.900 ron / luna ; sotia nu mai are demult loc de munca ( desi a terminat cu multi ani in urma o facultate) , respectiv de cand am adoptat fetitele din Leagan , dedicandu-se cresterii , ingrijirii si educarii copiilor . Avem deci 3 copii : baiatul (21 ani) student in anul I (fiul nostru biologic) , fetita mijlocie – Elena(14 ani) – eleva in clasa a VIII-a (da in curand examen pentru admitere in liceu) , si Ionela (12 ani) , despre care v-am vorbit pana acum , eleva in clasa a VII-a , cu rezultate remarcabile la concursuri internationale si nationale de literatura si arte plastice , dar si cu o situatie foarte buna la invatatura , obtinand in fiecare an medii generale peste 9 .
Avand in vedere ca salariul meu este grevat si de o multitudine de datorii ca urmare a numeroaselor concursuri la care au participat toti cei 3 copii ai mei , dar in special Ionela , concursuri care au necesitat cheltuieli mari cu transportul , taxele de concurs , costumele de scena deosebit de scumpe , antrenamentele , si tot ceea ce implica aceste concursuri , am fost nevoit sa fac si o serie de credite bancare , astfel ca am ajuns sa ridic lunar un salariu derizoriu necesar sustinerii intregii familii (au fost luni in care , datorita datoriilor , nu am luat mai mult de 700 roni pe toata luna respectiva) .
Ionela este vizibil afectata de lipsurile financinare din cauza carora ea nu-si poate indeplini visul de a face o cariera in balet si de a-si desavarsi talentul intr-o scoala de renume , dar , copil deosebit de matur si de intelept , nu ne reproseaza noua nimic , ci doar tace si suspina cand ii spunem ca nu avem bani , iar cand trecem pe langa vreo vila enorma si cocheta doar se intreaba cu voce tare : „Oare cati bani or avea astia ? Ce noroc au copiii lor !” . O data , de curand , trecand pe langa o casa mare a unei familii de afaceristi miliardari , s-a scapat : „Vezi , daca m-ar fi adoptat famili X , as fi avut acum bani sa plec la Antwerp , la scoala …” . Va dati seama cat de vinovat m-am simtit atunci , pentru ca nu i-am putut oferi sansa de a studia ceea ce iubeste cel mai mult : baletul . M-am simtit vinovat ca am adoptat-o noi (si va asigur ca am facut-o cu toata dragostea !) , cand poate , daca nu am fi luat-o noi , ar fi avut sansa s-o infieze vreo familie de miliardari , care ar fi putut sa-i ofere tot ceea ce merita din plin acest copil de exceptie … Cand am luat-o din Leagan , pricajita si bolnavioara (nimeni n-o dorea , pana si ingrijitoarele voiau sa scape de ea pentru ca era prea plangacioasa si foarte firava , aratand la 6 luni ca un nou nascut !) , nici nu visam cu ce diamant ne-a binecuvantat Dumnezeu . Am luat-o noi tocmai pentru ca pe ea n-o dorea nimeni . Am zis ca asta sa fie norocul ei ca scapa de acolo … Si iata ce minunatie de copil frumos si talentat ne-a daruit soarta . Daca ar avea si noroc pe masura talentelor ei , ar fi cea mai fericita fetita din lume , si noi alaturi de ea , cei mai fericiti parinti !…
Tot ceea ce-si doreste Ionela pe lume este sa studieze baletul pentru a-si desavarsi talentul si a-si face o cariera in acest domeniu . Isi doreste acest lucru enorm de mult , cu ardoare (n-o veti auzi niciodata ca va tanji dupa iPhon-uri , tablete , telefoana mobile , imbracaminte de fitze ca alti copii de varsta ei ) , si pentru ca i s-a oferit (de-atatea ori!) oportunitatea de a studia la astfel de scoli de renume (in tari unde arta baletului este deosebit de apreciata , elevii selectionati cu strictete , in mod corect , iar studiul se face cu multa seriozitate si daruire atat din partea profesorilor cat si a elevilor) , ea ne-a rugat sa facem tot posibilul (si noi o sustinem pe cat posibil si suntem alaturi de ea) pentru ca macar de data asta sa ajunga eleva acestei scoli , fiindca , asa cum spunea presedinta juriului din Marea Britanie , „Ionela este facuta pentru marile scene ale lumii” , iar maestru de dans contemporan Michael Mao din Statele Unite ale Americii (New-York) a afirmat , dupa concursul din Italia : ” Ionela is a great talent in a little body !” .
– Continuare in caseta 9 -

Descriere aptitudini / talent copil

Buna ziua ! Intrucat mi-am formulat deja o prezentare a fiicei mele – pe care doream sa v-o trimit prin posta si nestiind cum e impartita pagina de prezentare pentru inscriere , transcriu aceasta prezentare in campurile 7 , 8 , 9 ,si 10 , pe fragmente , cu continuitate dintr-o caseta in alta .
Ma numesc Dinu Emil , locuiesc in Craiova si sunt tatal a 3 copii (baiatul – student la Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova , si cele doua fetite eleve in gimnaziu) , dintre care Ionela , mezina familiei , a fost cotata de-a lungul anilor ca fiind multitalentata (la dans , pictura , muzica , literatura ) , dar harul ei cel mai de pret cu care a inzestrat-o natura este talentul si dragostea pentru balet .
Acest talent i l-a descoperit , absolut intamplator , o profesoara de specialitate , la o serbare scolara , cand avea doar 8 ani si jumatate . A inceput orele de balet la varsta de 9 ani , cu o balerina si un coregraf de la Teatrul de Opera din Craiova (care , observandu-i talentul , au hotarat sa lucreze individual cu ea) , iar dupa numai 9 luni de antrenament acestia au decis ca e destul de pregatita sa se prezinte cu ea direct la un concurs international – primul ei concurs de acest gen – , la care a avut un succes remarcabil , juriul strict international acordandu-i „Premiul special al juriului pentru cel mai mare talent feminin din concurs” (900 de participanti) , precum si doua locuri I si un loc II , la toate cele 3 sectiuni la care a participat (martie 2012-Bucuresti). Ulterior , dupa doar doua luni , obtinand cu greu o sponzorizare locala , fetita a mers la un concurs mondial de balet si dans in Croatia , unde a obtinut doua locuri II si titlul de dubla vice-campioana mondiala , la categoria ei de varsta , la nici 10 ani .
Alte concursuri la care a obtinut premii importante le-a sustinut ulterior in Marea Britanie (2012 – dubla campioana mondiala la cuplu-latino si dubla vice-campioana mondiala la formatie dans) , precum si in Italia (2012 ) unde , la concursul international Alto Jonio Dance a obtinut doua locuri I si Premiul special al juriului „AJD Giovane Artista” , fiind ulterior mentionata in mai multe ziare din Italia , ea fiind unica reprezentanta a Romaniei intre o multitudine de concurenti italieni , americani , austrieci , etc. Dupa toate aceste competitii in care a obtinut rezultate de exceptie , din lipsa de bani (epuizasem toate modalitatile de a face rost de sumele necesare : imprumuturi substantiale la prieteni , bani pe concediu , credite bancare) , nu am mai reusit sa plecam cu ea la concursuri internationale , dar a participat la mai multe concursuri nationale , judetene si locale , toate incununate de succes , si la care a fost intotdeauna apreciata cu premii pe podium (cel mai „slab” rezultat avandu-l la concursul national Next Star , unde a ocupat locul III).
Va vom anexa o serie de diplome cu premiile obtinute (foarte multe de locul I) , fotografii din concursuri , filme din competitii si antrenamente , pentru a va edifica asupra talentului sau . Insa cele mai mari realizari ale fetitei (care abia a implinit de curand 13 ani) au constat in obtinerea a 3 burse partiale si reusita la examenul international de balet al Royal Ballet School Antwerpen din Belgia , in urma caruia a fost admisa ca eleva a acestei scoli de balet din elita celor europene . Astfel , in anul 2012 , in urma unui examen riguros , a obtinut pentru anul scolar 2013-2014 o bursa partiala la Scoala de Balet a Operei de Stat din Viena , unde a fost admisa ca eleva cu drepturi depline , dar nu am putut da curs acestei oportunitati din lipsa de bani (ne trebuiau aproximativ 5.000 euro pentru un an).
Ulterior , pentru vara anului 2013 (pe perioada vacantei de vara) a castigat o bursa integrala la Scoala de Dans Contemporan Alto Jonio Dance (scoala care colaboreaza strans , de ani buni , cu renumita scoala „Martha Graham” din New-York) . Nici aici nu am putut ajunge cu ea , pentru ca nu am facut rost de bani de transport , si de sumele necesare pentru parintele insotitor , obligatoriu trebuind sa fie insotita deoarece era prea mica .
In anul 2014 , in iulie , in urma unui alt examen , Ionela a obtinut o bursa partiala pentru un an (2014-2015) la Academia Rusa de Balet „Vladislav Kuramshin” din Sankt-Petersburg (Rusia) , insa timpul pentru a face demersuri in vederea obtinerii unei sponzorizari a fost prea scurt , ea trebuind sa se prezinte la scoala respectiva pe data de 1 septembrie 2014 . A fost un nou esec datorat lipsurilor financiare (ne trebuiau aproximativ 6.000 euro pentru tot anul scolar) , care a marcat-o profund , dar nu a doborat-o , ea nu a renuntat si , in speranta ca se va gasi totusi cineva care sa o sponzorizeze , s-a ambitionat sa continue si sa mearga mai departe , astfel ca anul acesta , in ianuarie , in urma unui al patrulea examen international , a fost admisa din nou , pentru a-si urma toate studiile pe urmatorii 6 ani , de data aceasta la Royal Ballet School Antwerpen (Belgia) , unde este asteptata pe 1 septembrie 2015 , iar pe 2 iulie ar trebui sa merg la Antwerp pentru a-i face inregistrarea si inscrierea in aceasta scoala . Cei de la secretariatul scolii ne-au trimis deja formularele pentru a le completa , dar pana in momentul de fata nu am reusit sa facem rost de nici un fel de sponzorizare pentru taxele scolare , cazare , masa , etc.
In plus , atat vara trecuta , cat si in aceasta vara , ea a fost chemata sa participe la cursurile de vara (3 saptamani) a doua mari scoli de balet ale Europei , dar pentru ca nu am dispus si nu dispunem de sumele necesare , nu s-a putut si nu se va putea duce nici anul acesta acolo (oricum , inscrierile s-au incheiat) . Este vorba de RBSAntwerpen (Belgia) si Scoala Rusa de Balet „Vladislav Kuramshin” din Haga (Olanda) si din Sankt-Petersburg (Rusia) .
– Continuare in caseta 8 -

Premii obtinute

Ar fi multe de povestit despre tenacitatea acestui copil , vointa si daruirea ei pentru dans , taria ei de caracter si faptul ca nici atunci cand a fost nedreptatita , umilita datorita invidiei altora , lovita de soarta , abuzata si atacata verbal si fizic , ia nu s-a lasat doborata. A trecut prin momente grele , cand nu avea sala de balet sa se antreneze pentru concursuri (pentru ca nu puteam plati chiria) si repeta in sali oarecare de sport , pe unde gaseam bunavointa directorilor de scoli care ne ofereau spatiile gratuit , sali improprii baletului , unele intunecoase , fara bara si oglinzi , altele cu parchetul rupt – riscand sa-si luxeze gleznele in pointes , in frig si indurand demulte ori foamea fiindca nu avea un leu sa-si cumpere un covrig , cu lacrimi de durere pe obraz (pentru ca baletul e frumos , dar se face cu durere si renuntari – si asta stiu doar cei direct implicati). Nu pot intra acum in amanunte , spatiul e prea mic pentru a-mi permite sa scriu toata povestea , dar Ionelei si noua nu ne-a fost deloc usor. Si cu toate acestea , ea a mers mai departe , reusind sa obtina victorii dupa victorii.
Intr-unul din filmuletele pe care le vom posta veti fi martorii aprecierilor pe care le face profesoara de balet privitor la Ionela , film realizat la cererea Kanal D pentru emisiunea ” Imi place sa-ti multumesc ! „. Vom posta deasemeni fragmente din ziare despre Ionela , precum si o parte din diplomele obtinute de ea in perioada 2012-2015 , atat la dans , cat si la literatura si arte plastice , precum si cateva fotografii – majoritatea din concursurile de dans si balet.
Avand in vedere prezentarea facuta pe scurt despre fiica mea , va rog sa ii acordati sansa de exceptie de a-si desavarsi cursurile de balet la Royal Ballet School Antwerpen , in vederea unei stralucite cariere pe care Ionela si-o doreste din tot sufletul , in arta baletului si dansului , oferindu-i spomsorizarea necesara in acest scop.

– Continuare in caseta 10 -

Nevoi specifice identificate

Suma de care ea are nevoie pentru intregul an scolar 2015-2016 la Scoala Regala de Balet din Belgia este de 7.500 euro.
Daca este posibil sa o sustineti financiar cu aceasta suma , va voi trimite amanuntit toate costurile necesare cu taxele , studiile , cazarea , masa , echipamentul solicitate de scoala , pentru a va documenta in aceasta privinta , inclusiv numerele de telefon si adresa scolii , pentru a lua eventual legatura cu cei de acolo si a verifica veridicitatea sumei solicitate de mine pentru fiica mea. As dori sa adaug faptul ca in suma respectiva nu sunt incluse cheltuielile cu transportul pana la Antwerp si inapoi.
Va rugam cu tot respectul sa ne instiintati cat mai curand posibil daca exista vreo sansa pentru a-i acorda Ionelei aceasta sponzorizare pe anul scolar 2015-2016 , deoarece timpul este foarte scurt , trebuie facuta inscrierea fetitei , e nevoie sa obtinem din tara o serie de documente traduse oficial , si trebuie sa stim de pe acum daca ne putem baza pe suma mai sus mentionata pentru a nu incurca scoala respectiva.
Va multumim pentru bunavointa !
Cu consideratie , Dinu Emil

PS: Dupa cum v-am relatat deja pe Ionela , fetita noastra de exceptie , am adoptat-o cand avea varsta de doar 6 luni din leaganul de copii din Craiova , dupa ce fusese abandonata in maternitate de mama biologica , imediat dupa nastere. Numai ca , fetita adoptata de noi pe care nu o dorea nimeni , ingrijita si iubita in familia noastra , intre timp a devenit din ratusca cea urata , o adevarata lebada. O lebada a scenei , o lebada care a interpretat de atatea ori " Moartea Lebedei " a lui Camile Saens-Saint , si pe care presedinta austriaca a unui jurie de concurs a numit-o " Maya Plisetskaya in miniatura ".
Haideti , va rugam , sa o ajutam ACUM pe Ionela sa nu-si interpreteze cantecul de lebada , intotdeauna ultimul dinaintea disparitiei definitive , in cazul ei din lumea baletului. Sa incercam sa o ajutam sa-si deschida larg aripile superbe si imaculate pentru ca peste doar cativa ani sa ne incante cu stralucirea ei pe marile scene ale lumii !
Va multumesc ! Doneaza