Bamboi Aurel Alexandru

Ajuta acest copil
bamboi

Varsta: 12

Descriere situatie sociala copil

Dorim să vă supunem atenției un caz social delicat al unui baiat în vârstă de 12 ani și al mamei acestuia care au fost părăsiți de mai bine de 8 ani de soț, respectiv de tată.
Au rămas astfel pe drumuri dar, în ciuda tuturor greutăților, sunt doi învingători. Alexandru Bamboi este elev în clasa a VI-a la Liceul Doamna Chiajna unde se remarcă prin rezultate bune la învățătură cu toate că locul în care doarme, mănâncă și își face temele îl reprezintă un grajd amenajat modest, într-o curte a unei mătuși ce îi gonește și le aruncă lucrurile de fiecare dată când băutura îi ia mințile. Totodată, Alexandru este campion la karate, sport pe care îl practică cu pasiune zi de zi și, deși are doar doi ani de antrenamente, a reușim să devină anul acesta dublu campion național (kata și kumite). Mama sa, Sanda Bamboi lucrează ca femeie de serviciu la o asociație de proprietari din sectorul 6, București, unde caștigă 600 lei, iar în timpul liber adună pet-uri pentru a-i asigura copilului o masă caldă și un acoperiș. Locul unde se spală și se odihnesc cei doi, mamă și fiu, departe de reproșuri și țipete îl reprezintă ghena de gunoi a blocului unde Sanda lucrează. Alex vede lumea cu noi, la competiții, unde ajunge prin cheta facuta intre ceilalti parinti si noi, antrenorii, iar locul unde se reculege, invata principiile de viata si demnitate este sala de antrenament.

Descriere aptitudini / talent copil

Sportivul Alexandru Bamboi este legitimat la Asociația Clubul Sportiv Echipa Campionilor, secția Karate, club afiliat la Federația Română de Karate și face parte din grupa de performanță, fiind multiplu medaliat la competiții intercluburi de stil și interstiluri și campionate naționale de stil.

Alexandru practică karate-ul în clubul nostru din octombrie 2012, timp în care a fost nelipsit de la antrenamente, a dat dovadă de ambiție, determinare, colegialitate și devotament. Totodată, Alexandru are aptitudini și calități care-l recomandă pentru practicarea acestui sport, reușind să se impună în competiții încă de la primele participări.

Alexandru , în ciuda problemelor financiare ale mamei care-l are în întreținere, este un copil cu merite deosebite, crescut în spiritul respectului și al disciplinei, foarte curat, amabil și inimos cu ceilalți colegi. Activitatea sa sportivă este susținută atât de noi, antrenorii, cât și de colectivul de părinți din cadrul clubului, astfel încât acest copil să poată să parcurgă drumul spre victorie și să ducă tricolorul românesc cât mai sus la marile competiții.

Premii obtinute

Dublu campion național (kata si kumite) – Campionatul Național de Karate Esku, Reghin, iunie 2015
Multiplu medaliat la Cupe, Campionate de Stil și Interstiluri

Nevoi specifice identificate

Alex are nevoie acută de un loc care sa-i fie casă lui și mamei sale. Totodată, Alex va reprezenta România la Campionatul European care va avea loc în noiembrie, în Veneția și va avea nevoie de bani pentru deplasare, echipament și taxe de concurs. Mai are nevoie de bani pentru o alimentație specifică unui sportiv, pentru transport la antrenament, competiții diverse și cantonamente, cat și pentru echipament. Doneaza