BAICEANU GEORGE EMANUEL

Ajuta acest copil
foto George Emanuel Baiceanu

Varsta: 14

Descriere situatie sociala copil

Din punct de vedere financiar, eforturile parintilor nostri pentru educatia si slefuirea talentului fratelui meu sunt mari. Rezultatele scolare si premiile obtinute in cadrul evenimentelor la care participa, ii determina sa il sustina chiar daca acest lucru implica sacrifii.
Localitatea domiciliului nostru se afla la o distanta de 7 km de orasul in care fratele meu isi desfasoara activitatea de elev, ceea ce implica costuri zilnice de transport, iar cand se deplaseaza in Iasi ( Topile- Pascani 7 km* cost 2.5 lei * 2 + 73 km Pascani -Iasi * cost 15 lei * 2; 80 km dus + 80 km intors ) la cursurile de canto popular, il insoteste mama, costurile ajungand la 70 lei.
Mentionez ca mama castiga 900 lei, iar tata a castigat pana la data de 23 oct 1100 lei, iar din data de 21.11.2015 este trimis in somaj (500 lei) prin preaviz nr. 756, deoarece este desfiintat postul de „sculer matriter” pe care tatal meu l-a ocupat pana la data mentionata la Compania Electroputere VFU Pascani S.A. Acest lucru ingreunand mult situatia familei noatsre.

Descriere aptitudini / talent copil

Baiceanu George Emanuel, este elev al clasei a VIII-a B, a Liceului Teoretic „Miron Costin” Pascani, din judetul Iasi are varsta de 14 ani si locuieste in satul Topile, din comuna Valea-Seaca.
„Vocea” sa este slefuita de d-na prof. Claudia Martinica in cadrul Palatului Copiilor Iasi, totodata fiind si elev in cadrul Scolii Populare de Arta „Titel Popovici” Iasi, clasa canto popular prof. Romeo Luchian.
Povestea fratelui meu incepe la sfarsitul clasei I, an scolar 2008-2009, cand sub indrumarea d-nei inv. Zenovia Gheorghinca, a participat la un concurs de muzica organizat de Liceul Teoretic „Miron Costin Pascani” si gazduit de „Palatul Copiilor Pascani”. Surprinzator a obtinut premiul I. Cu acea ocazie membrii juriului i-au informat pe parintii mei ca Emy are calitati vocale foarte bune. Ne-am dat seama ca Dumnezeu l-a inzestrat cu unul dintre cele mai frumoase haruri- acela de a avea o voce minunata. De atunci cu pasi mici, a inceput sa descopere tainele cantecului popular. A avut marea sansa de a frecventa, timp de doi ani, cursurile Scolii Populare de Arte din Bacau, clasa de canto popular a d-nei Maria Salaru. (unde mergea saptamanal la ora- sambata- pe ruta Pascani-Bacau- tur-retur, cheltuielile acestor cursuri si a deplasarii fiind foarte greu de suportat de catre parintii mei care si la acea vreme si acum au venitul minim pe economie). Impreuna cu grupul „Boboceii” din Bacau a participat la diferite spectacole si emisiuni realizate cu ocazia Sarbatorilor de iarna si de Pasti, de televiziuni ca ETNO TV, FAVORIT, KANAL D, TVR3, TVR IASI, chiar si la TVR1 la emisiunea” O DATA-N VIATA”. Cel mai important moment de pana atunci a fost cand in urma unei preselectii s-a numarat printre concurentii emisiunii „NEXT STAR” a televiziunii ANTENA 1, prezentata de d-nul Dan Negru. Cu acea ocazie a fost numit „COPILUL CU VOCE DE AUR”. A trait si emotiile mai multor festivaluri cum ar fi „DOR DE CANT ROMANESC”- Cumpana Constanta, „PRIN MUZICA LA OBARSII”- Buzau, „BOBOCEL DE LA BACAU-MUGUR DE CRESTIN”. Spre sfarsitul anului 2013, d-na Maria Salaru a lansat un album pe care se regaseste si Baiceanu George Emanuel cu trei piese.
Asa s-a incheiat prima etapa din viata lui pe plan muzical, a continuat apoi la Clubul Copiilor din Pascani cu studiul instrumentului sau preferat vioara, timp de un an de zile la clasa prof. Gheorghe Arsinel.
Fiind remarcat si indragit de d-nul director al Palatului Copiilor Iasi, a fost admis la clasa de canto popular a d-nei prof. Claudia Martinica. Coordonat de dumneaei a participat si la alte evenimente de mare amploare cum ar fi „Festivalul Catalina”- Iasi, televiziuni unde a obtinut rezultate remarcabile.
In cei 7 ani de activitate muzicala a fost premiat cu 18 diplome, 4 medalii si 5 pretioase trofee.
Ar mai fi foarte multe de povestit despre modestul meu frate, dar ma opresc aici, cu speranta ca v-a fi remarcat si sustinut prin intermediul proiectului dvs. Rezultatele scolare si extrascolare ii contureaza potentialul. (clasele I-IV- premiul I consecutiv; clasa a V-a 9.92 premiul I, clasa a VI-a 9.90 premiul I, clasa a VII-a 9.83 prima mentiune + 19 diplome obtinute la Concursuri si Olimpiade Scolare la discipline de baza: Limba Romana, Matematica, Fizica, Desen, Limba Franceza si bineinteles Muzica.
Daca ati parcurs pagina povestii fratelui meu Baiceanu George Emanuel si v-a impresionat va multumim pentru timpul acordat.

Premii obtinute

*Concurs de muzica invatamant primar Pascani 2009 – Premiul I
*Concurs de muzica invatamant primar Iasi 2009 – Mentiune
*Concurs de muzica Pascani 2010 – Premiul II
*Concurs de muzica Pascani 2011 – Premiul II
*Concurs interjudetean „Datini si obiceriuri de Craciun” 2011- Premiul I
*Concurs de muzica Pascani 2012 – Premiul I
*Concurs de muzica Ritmurile Copilariei Iasi 2012 – Premiul I
*Concurs National „Coral” faza judeteana Iasi 2014 – Premiul I si Premiul de Excelenta
*Concurs National „Bucuria de a fi crestin” 2013 – Premiul II
*Festival National „Bobocel de la Bacau” 2012 – Premiu Special
*Festival de interpretare vocala a cantecului popular „Bobocel de la Bacau” 2013 – Trofeu
*Festival National de muzica traditionala ” Prin muzica la Obarsii” Buzau 2012 – Trofeu
*Festival National de folclor „Dor de cant romanesc” Cumpana- Constanta 2013
*Festival pentru copii si tineret Curcubeul Artelor Pascani 2014 – Mentiune
*Festivalul concurs national de folclor „Dor de cant romanesc” Cumpana- Constanta 2015 – Premiul I
*Festival pentru copii si tineret „Curcubeul Artelor” Pascani 2015 – Premiul I si Trofeu
*Concurs judetean de folclor, traditii, mestesuguri etnografie Iasi 2015 – Locul I
*Festival International de muzica populara „Mugurelul” Dorohoi 2015 – Premiul I
*Festival folcloric ” De la mosii nostri noi am invatat” Tatarusi 2015 – Premiul I
*Festival international de folclor „Catalina” Iasi 2015 – Premiul I
*Festival de folclor si traditii populare „Zestrea Asauanilor” 2015 – Premiul I
*Festival interjudetean de interpretare „Mostenite din batrani” Vorona 2015 – Mentiune
*Diploma de excelenta Palatul Copiilor Iasi 2014
*Diploma de excelenta pentru contributie artistica adusa in cadrul institutiei militare 2014
*Diploma de excelneta pentru participarea la „Fesivalul National de folclor Cant si Joc pe plai dobrogean” – Eforie 2015
* Diploma de excelenta pentru spectacolul sustinut in cadrul Festivalului Folcloric „Hora de la Flamanzi” 2015

Nevoi specifice identificate

* transport zilnic catre unitatea de invatamant
* transport ocazional catre locatiile in care se desfasoara evenimente muzicale
* rechizite scolare

 

Citeste articolul publicat in ziarul Libertatea

 

Doneaza