Andreea Rotaru

Ajuta acest copil
foto-andreea-rotaru

Varsta: 16 ani

Descriere situatie sociala copil

Veniturile familiei sunt: salariul tatalui, de 650 lei si venitul mamei, de 787 lei, la care se adauga 84 de lei pe care ii primeste Andreea si alti 84 de lei pe care ii primeste sora ei, Mihaela. Avand in vedere ca Andreea si mama ei sunt internate in spital de luni de zile, venitul familiei este total insuficient, gandindu-ne mai ales la diagnosticul foarte problematic al fetei. Pentru sustinerea pasiunii ei nu poate fi alocata nicio suma.

Descriere aptitudini / talent copil

Andreea este deosebit de talentata la pictura. In luna noiembrie a avut prima ei expozitie personala. Picteaza cu minutie, cu atentie si cu o mare emotie tot ce se poate picta, explorand in acest fel lumea, desi o face de pe patul de spital. Fie ca o preocupa peisajul sau pictura abstracta, ceea ce Andreea creaza, tulbura profund. Mai mult decat orice, privirile animalutelor ei sunt coplesitoare. Culorile picturilor sunt vibrante iar compozitiile sunt atent gandite.

Premii obtinute

Premiul II la concursul de Arta plastica „Ploiesti, orasul meu, oras european”, 2014 si Premiul II la Concursul de Arta din cadrul celei de-a 7 Conferinte Internationale UNIFERO, 2014.

Nevoi specifice identificate

Andreea este diagnosticata cu cancer si face un tratament greu de suportat, fiind internata de luni de zile in spital. Se deplaseaza doar in carucior si are nevoie de o alimentatie anume si costisitoare. De asemenea, exista analize periodice care costa foarte mult, plus o viitoare operatie care va implica alte costuri de ingrijire. Inafara de acest lucru, Andreea are nevoie de materiale pentru pictura care sunt obtinute doar din donatiile celor care se afla in jurul ei si o pretuiesc. Trebuie avut in vedere faptul ca pictura joaca pentru ea si rolul de suport psihic pentru lupta teribila pe care o duce, aceea de a rezista unui tratament foarte agresiv dar si presiunii psihologice imense pe care diagnosticul il are asupra ei si a intregii familii. Andreea isi face si temele de scoala, cu mare grija, ceea ce este foarte dificil, avand in vedere ca acest lucru se petrece in salon, pe patul de spital. Doneaza